God jul och gott nytt år!

Det har varit ett händelserikt år för Datamuseet – utställningen Hjärta spel har fått ett väldigt varmt mottagande och vi ser fram emot att visa upp den på flera andra museer och konsthallar runt om i landet. Redan 1 februari öppnar den igen på Tekniska museet i Stockholm, och till sommaren vandrar den vidare till Teknikens hus i Luleå. Vi uppdaterar turnéplanen kontinuerligt – håll koll på hemsidan eller prenumerera på nyhetsbrevet för att se var utställningen befinner sig och vart den är på väg!

På Nördcafé har vi fått lära oss om modellbygge, japansk popkultur, spelkonst och allmänningar, och 14 februari är caféet tillbaka med Stephen King-nörden Hans-Åke Lilja. Andra nördämnen i vår är synthmusik, Doctor Who och astronomi. Missa inte!

Även Digitala revolutioner fortsätter som vanligt och startar redan 29 januari med Owen Holmström, Motorola Mobilitys sverigechef, som kommer och föreläser om hur den digitala revolutionen påverkat televisionen.

Nu tar vi lite julledigt och hoppas att vi ses igen i januari. God jul och gott nytt år från oss på Datamuseet!