Prao på Datamuseet

Hej!

Vi heter Felix och Albert och vi har praoat på museet.

Under två veckor har vi fått se alla delar av museet och hur de fungerar, inte minst Datamuseet. Vi har fått vara med Elin när hon hållit i en visning av Digitala Drömmar, som handlar om datorns historia och dess påverkan på samhället.

Efter visningen demonstrerade vi hur Blocksworld fungerar, en app till Ipad där man kan bygga allt ifrån små grodor till stora maskiner. Sedan gick vi en trappa upp för att sätta igång med en workshop som gick ut på att man ska komma på en spelidé och sedan genomföra en del av det i Blocksworld. Eleverna delades in i fem grupper om två och satte igång med att prova appen och att frenetiskt tänka ut idéer. Vi gick runt och hjälpte till där det behövdes, gav idéer och visade hur de kunde genomföra sina egna idéer. Spelen som grupperna gjorde var mycket varierade, en grupp gjorde ett fotbollsspel och en annan grupp gjorde sumobrottningsspel.

Dagen innan hade i försökt att lära oss Blocksworld så gott som vi kunde på den tiden som vi fick. Vi lärde oss basfunktionerna och visningen gick utan några som helst problem.

// Felix och Albert