Amiga!

Amiga! är Datamuseets satsning på tjejer, teknik och kultur. I dagens klimat av ökande näthat behövs ett långsiktigt arbete med ungas attityder. Eftersom datakulturen traditionellt sett är mansdominerad ser vi ett behov av att göra en insats för just unga tjejer på detta område. Syftet med det treåriga Amiga!-projektet är att höja unga tjejers digitala kompetens samt ge dem verktyg att tänka kritiskt och hantera IT-samhällets utmaningar. Det är också att göra tjejernas perspektiv synliga genom utställningar och debatter på internet.

Var med i tjejgruppen Amiga!

Varje torsdag träffas en grupp tonårstjejer på museet. Vi diskuterar, skapar och testar ibland tekniska verktyg. Och så fikar vi en del också.

Amigagruppen har bland annat:

• Diskuterat dentiteter och fandoms på nätet
  • Deltagit i workshops i grafisk formgivning och programmering
  • Jobbat med studiofotografering och Photoshop
  • Gjort en studieresa till Visualiseringscenter C och Arbetets museum
  • Arrangerat en paneldiskussion om könsroller på nätet, under Humanistdygnet
  • Arrangerat ett Nördkollo
  • Producerat utställningen Alltid uppkopplad och Internet IRL tillsammans med Datamuseet

Vad? För tjejer som går i högstadiet eller gymnasiet.
Var? I Rutan, museets rum för pedagogik och skapande.
När? Torsdagar kl 16–18. (Glöm inte att föranmäla dig till Elin eller på vår facebooksida.)
Vad mer? Fika såklart.

karin.lundahl@datamuseet.se
Ring eller skicka ett sms till 072-402 38 30
Eller skriv till Datamuseet på Facebook.