Dags för renovering!

Östergötlands museum där Datamuseet huserar är stängt för renovering från och med 2 mars 2019 med planerad öppning någon gång under 2021. Det här betyder för Datamuseets del att vår verksamhet kommer att flytta från museet, ut i Linköping och ut i länet.

Under våren kommer det dyka upp mer information om vår framtida verksamhet och vårt program, det vi kan berätta redan idag är att:

  • Vår samling kommer att underhållas, inventeras och katalogiseras under stängningen men det kommer att råda förvärvsstopp vilket betyder att vi inte kan ta emot föremål eller arkivmaterial på obestämd framtid. Det här beror på att belastningen på våra samlingsansvariga är väldigt hög just nu.
  • Den nuvarande utställningen Digitala drömmar kommer att plockas ner och det planeras i dagsläget för en integrerad teknikdel i den kommande kulturhistoriska basutställningen som ska finnas på Östergötlands museum när vi öppnar. Det finns också planer på en separat utställning med fokus på enbart datorer.
  • Om du vill följa vårt arbete gör du det bäst via vårt nyhetsbrev genom att fylla i din mail-adress längst ner vid sidfoten eller via vår Facebooksida. Östergötlands museums arbete i stort kommer gå att följa här.