Föreläsningar

Datamuseets föreläsningar organiseras i samarbete med Dataföreningen, Mjärdevi Science Park och Folkuniversitetet. Tillfällena är gratis och öppna för alla!

Kristofer Skyttner

Fabriken där kunden bestämmer

21 september 2017

Kristofer Skyttner, grundare av Linköpingsföretaget SkyMaker, kommer och berättar om vad som händer när produkter ska tillverkas mer och mer kundanpassat och i små serier. Vilka utmaningar ställs fabrikerna inför? Och vad måste såväl produktutvecklare som slutkunder tänka på när varje produkt kan tillverkas unikt?

SkyMaker AB hjälper företag med kundanpassad produktion och utvecklar nästa generations molntjänster för CAD, 3D och Automation direkt i e-handeln.

Fri entré och öppet för alla. Vi bjuder dessutom på macka och kaffe så långt det räcker. Evenemanget genomförs i samarbete med Mjärdevi Science Park och Dataföreningen.

Tomas Ahlström

East Sweden Game

26 oktober 2017

Spelveteranen Tomas Ahlström kommer till oss för att berätta om den nya satsningen East Sweden Game i Linköping. Hur gör man Linköping till en av Sveriges främsta spelstäder?

 

Fredrik Gustafsson

Smarta savanner

23 november 2017

Vad har Linköpings universitet, Kolmården och Kenya gemensamt? Jo, de är alla delaktiga i projektet Smarta Savanner, som med teknikens hjälp skyddar utrotningshotade djur från tjuvjakt. Till detta föredrag kommer Fredrik Gustafsson, professor vid Linköpings universitet, och berättar om det arbete man gemensamt utför.

Fri entre till evenemanget, som genomförs i samarbete med Mjärdevi Science Park, Dataföreningen och Folkuniversitetet.

Smarta Savanner: säkerhet, utveckling, kritisk infrastruktur from Great Story Production on Vimeo.

Tidigare föreläsningar →