Föreläsningar

Datamuseets föreläsningar organiseras i samarbete med Dataföreningen, Mjärdevi Science Park och Folkuniversitetet. Tillfällena är gratis och öppna för alla!

 

Katarina Stensson

Projekt L:ara

8 september 2016 18:00 på Östergötlands museum

50 miljoner barn i världen går inte i skolan. Ytterligare 250 miljoner går i skola men med så låg kvalitet att de inte kan läsa och skriva. Samtidigt finns mobiltelefoner i nästan var mans hand, även i utvecklingsländer. Ur detta startades L:ara, ett projekt där målet är att skapa en utbildningsapp för mobiler och surfplattor som lär barn att läsa, skriva och räkna matte. Nu är team L:ara precis hemkomna från Tanzania där appen har testats med målgruppen för första gången.

L:aras initiativtagare Katarina Stensson kommer till Datamuseet för att berätta om utmaningen att bygga en app för de barn som har det allra svårast, och om hur digitala lösningar kan bidra till att utrota analfabetism i världen.

Lara_children

Martin Hedlund

Linköpingsdatorn från Contextvision

6 oktober 2016 18:00 på Läsesalen

Martin Hedlund, grundare av företaget ContextVision, kommer och berättar om företagets långa historia och utvecklingen av den unika bildanalysdatorn som byggdes i Linköping på 80-talet.

Evenemanget genomförs av Datamuseet i samarbete med Dataföreningen, Mjärdevi Science Park och Folkuniversitetet.

Fri entré och öppet för alla, dessutom bjuder vi på mackor & kaffe så långt det räcker!