Föreläsningar

Datamuseets föreläsningar organiseras i samarbete med Dataföreningen, Mjärdevi Science Park och Folkuniversitetet. Tillfällena är gratis och öppna för alla!

 

Jasmine Afram & Kajsa Reinholdsson

Streetsmart på nätet


18 februari 18:00 på Hagdahls kök

Jasmine Afram och Kajsa Reinholdsson har under tre års tid varit med i Datamuseets Amiga-grupp för unga tjejer. Nu kommer de till Digitala revolutioner för att berätta om hur du kan bli streetsmart på nätet. Fri entré och öppet för alla!

Evenmanget anordnas i samarbete med Mjärdevi Science Park, Dataföreningen och Folkuniversitetet.

Erik Johansson

Sveriges smartaste hem


17 mars 18:00 på Hagdahls kök

Erik Johansson vann tävlingen ”Sveriges smartaste hem” i tidningen NyTeknik under 2015. Nu kommer han till Datamuseet för att berätta om sina smarta lösningar som gör vardagen både lite lättare och roligare! Fri entré och öppet för alla.

Läs mer om Erik och hans smarta hem här: http://www.nyteknik.se/nyheter/bygg/article3938652.ece

Föreläsningen görs i samarbete med Mjärdevi Science Park, Dataföreningen och Folkuniversitetet.

Olle Essvik

Svensk datorkonst 1983-2015


21 april 18:00 på Hagdahls kök

Konstnären och författaren Olle Essvik kommer till museet för att prata om den svenska datorkonstens utveckling från 80-talet fram till idag. Olle gav under 2015 ut boken ”Den här datorn – svensk datorkonst 1983-2015″ och har genom sitt egna digitala konstskapande en insikt inom området som få i Sverige idag besitter. Missa inte detta spännande föredrag! Fri entré och öppet för alla.

Föredraget görs i samarbete med Mjärdevi Science Park, Dataföreningen och Folkuniversitetet.