Tidigare nördar

Jennifer Hamrer & Johannes Almborg

Star Trek – en utforskning av mänskligheten

6 april 2017

Äntligen! Vi har i flera år velat arrangera ett Star Trek-Nördcafé och nu blir det alltså av. Jennifer Hamrer och Johannes Almborg från föreningen Trekkers i Östra Sverige kommer hit och förgyller denna cafékväll. Pepp!

Ta med familj & vänner på en fika eller AW och förkovra er i allting Star Trek. Fri entré och öppet för alla!

OBS: Begränsat antal platser, kom i tid. 🙂

Thomas Clifford

Retrospel i retrospektiv

9 februari 2017

Retrospel – så mycket mer än bara Nintendo. Ändå är Mario den utan tvekan mest ikoniska figuren från TV-spelens barndom. Under kvällens Nördcafé kommer vi titta närmare på TV- och datorspel från Motalabaserade Luxors spelsatsning på 70-talet via just Mario och Nintendo till 90-talets banbrytande enheter som Playstation och Dreamcast. Kanske blir det en eller annan raritet också…

Datamuseets verksamhetsledare Thomas Clifford kommer(som vanligt) till Nördcafé, men denna gång i egenskap av nörd. Utöver sitt jobb på Sveriges kanske nördigaste museum samlar Thomas själv på dator- och TV-spel. Kvällens Nördcafé kommer bli en blandning av personligt och yrkesmässigt nördande om framförallt äldre TV-spel men också om samlande som hobby och profession.

Kom och ta en fika eller AW med oss! Fri entré till evenemanget.

Kimberley Åhage

E-sport & Cosplay INSTÄLLT

1 december 2016

Tyvärr är detta evenemang inställt pga att föreläsaren blivit sjuk.

KimberleyKimberley Åhage projektledare på DreamHack AB & tidigare Associate Program eSport manager på Blizzard Entertainment i Frankrike men framtida Space Marine.

E-sport & spel har vuxit till en av världens största nöjesindustrier med flera miljoner utövare och följare. Samtidigt växer Cosplay från att ha varit en liten del av spel- & seriekulturen till att vara ett rikstäckande intresse med tv-sändningar där de främsta utövarna har flera miljoner följare. Kimberley har varit aktiv både privat och professionellt inom båda dessa kulturyttringar  och kommer nu till Nördcafé för att berätta mer om sitt brinnande engagemang. Fri  entré och öppet för alla, kom och ta en fika eller AW med oss!

Linda Ulvan

Kär i keramik

20 oktober 2016

Linda-UlvanKeramikälskaren Linda Ulvan kommer till Nördcafé och berättar om drejning, lerbränning i anagamaugn och en massa andra nördiga saker som hör keramiken till. Med lite tur får vi se hennes egengjorda alster och också få lite insidertips kring hur man gör den där perfekta vasen eller skålen. Kom & ta en fika eller after work med oss!

I samarbete med Folkuniversitetet.

Emelie Wästlund

Proffs på Pokémon

22 september 2016

emelie-wEmelie Wästlund kommer till Nördcafé för att berätta om sitt brinnande intresse för Pokémon. Ta en fika eller after work och lär dig mer om detta spännande och aktuella ämne!

I samarbete med Folkuniversitetet.