Tidigare nördar

Gustav Skogens

Med filmen i fokus

9 november 2017

Dokumentärfilmaren Gustav Skogens är egentligen ingen speciellt stor filmnörd i den traditionella meningen. Om sanningen ska fram har han ganska dålig koll på alla de där filmerna man “ska” ha sett. Dock kan han nörda ner sig i detaljer, klippning, ljudbilder och dokumentärer om konstiga ämnen. Kom förbi Hagdahls kök 9/11 kl 18, ta en öl eller fika och nörda ner dig i filmskapandets värld tillsammans med oss!

Som vanligt är det fri entré till evenemanget.

Eva-Marie Törnström

Hästar i polymerlera

5 oktober 2017

Eva-Marie Törnström är konstnären som nördat ner sig i att skapa hästfiguriner i polymerlera. Hennes skapelser är fantasifulla och ofta färgstarka. Att jobba med polymerlera är ju nördigt i sig, men att dessutom ha snöat in på att skapa just hästar gör det lite extra nördigt och passionerat. Välkomna till ett roligt och kreativt Nördcafé!

Som alltid fri entré till evenemanget. Vi håller till i museets restaurang, Hagdahls.

 

Jan-Erik Jansson

Biodlingens ädla konst

7 september 2017

På höstens första nördcafé berättar Jan-Erik Jansson om sin passion för biodling. Kom förbi på en fika eller afterwork och lär dig allt om världens kanske viktigaste insekt!

7/9 18:00 på Hagdahls kök.

Fri entré och öppet för alla!

David Brohede

Inomhusfriflyg

4 maj 2017

David Brohede är flygplansnörd och ägnar sin fritid åt att bygga modeller som får väga max 2 gram. Nu kommer han till Nördcafé för att berätta om sin passion för inomhusfriflyg.

Se exempel på friflyg här!

Fri entré och öppet för alla!

Jennifer Hamrer & Johannes Almborg

Star Trek – en utforskning av mänskligheten

6 april 2017

Äntligen! Vi har i flera år velat arrangera ett Star Trek-Nördcafé och nu blir det alltså av. Jennifer Hamrer och Johannes Almborg från föreningen Trekkers i Östra Sverige kommer hit och förgyller denna cafékväll. Pepp!

Ta med familj & vänner på en fika eller AW och förkovra er i allting Star Trek. Fri entré och öppet för alla!

OBS: Begränsat antal platser, kom i tid. 🙂