Tidigare nördar

Jan-Erik Jansson

Biodlingens ädla konst

7 september 2017

På höstens första nördcafé berättar Jan-Erik Jansson om sin passion för biodling. Kom förbi på en fika eller afterwork och lär dig allt om världens kanske viktigaste insekt!

7/9 18:00 på Hagdahls kök.

Fri entré och öppet för alla!

David Brohede

Inomhusfriflyg

4 maj 2017

David Brohede är flygplansnörd och ägnar sin fritid åt att bygga modeller som får väga max 2 gram. Nu kommer han till Nördcafé för att berätta om sin passion för inomhusfriflyg.

Se exempel på friflyg här!

Fri entré och öppet för alla!

Jennifer Hamrer & Johannes Almborg

Star Trek – en utforskning av mänskligheten

6 april 2017

Äntligen! Vi har i flera år velat arrangera ett Star Trek-Nördcafé och nu blir det alltså av. Jennifer Hamrer och Johannes Almborg från föreningen Trekkers i Östra Sverige kommer hit och förgyller denna cafékväll. Pepp!

Ta med familj & vänner på en fika eller AW och förkovra er i allting Star Trek. Fri entré och öppet för alla!

OBS: Begränsat antal platser, kom i tid. 🙂

Thomas Clifford

Retrospel i retrospektiv

9 februari 2017

Retrospel – så mycket mer än bara Nintendo. Ändå är Mario den utan tvekan mest ikoniska figuren från TV-spelens barndom. Under kvällens Nördcafé kommer vi titta närmare på TV- och datorspel från Motalabaserade Luxors spelsatsning på 70-talet via just Mario och Nintendo till 90-talets banbrytande enheter som Playstation och Dreamcast. Kanske blir det en eller annan raritet också…

Datamuseets verksamhetsledare Thomas Clifford kommer(som vanligt) till Nördcafé, men denna gång i egenskap av nörd. Utöver sitt jobb på Sveriges kanske nördigaste museum samlar Thomas själv på dator- och TV-spel. Kvällens Nördcafé kommer bli en blandning av personligt och yrkesmässigt nördande om framförallt äldre TV-spel men också om samlande som hobby och profession.

Kom och ta en fika eller AW med oss! Fri entré till evenemanget.

Kimberley Åhage

E-sport & Cosplay INSTÄLLT

1 december 2016

Tyvärr är detta evenemang inställt pga att föreläsaren blivit sjuk.

KimberleyKimberley Åhage projektledare på DreamHack AB & tidigare Associate Program eSport manager på Blizzard Entertainment i Frankrike men framtida Space Marine.

E-sport & spel har vuxit till en av världens största nöjesindustrier med flera miljoner utövare och följare. Samtidigt växer Cosplay från att ha varit en liten del av spel- & seriekulturen till att vara ett rikstäckande intresse med tv-sändningar där de främsta utövarna har flera miljoner följare. Kimberley har varit aktiv både privat och professionellt inom båda dessa kulturyttringar  och kommer nu till Nördcafé för att berätta mer om sitt brinnande engagemang. Fri  entré och öppet för alla, kom och ta en fika eller AW med oss!