Johan Karlgren

Pappas pärlor


19 mars 18:00 på Hagdahls kök

Johan Karlgren är pärlplattenörd. Han säger; ”Pixelart är ingenting nytt i världen, men för mig började det för 3 år sedan. Jag och min dotter Zelda spelade tv-spelet Ice Hockey till Nintendo 8-bit. Hon pärlade de tre gubbarna som är med och efter det spann det bara på”.

Världens mest berömde rörmokare, Super Mario, är ett återkommande motiv i Johans skapande.

”Om man har spelat data- och tv-spel som barn känner man igen figurerna. Som konstnär kan man tolka andras verk med en egen touch.” Johans skapelser har fått stor uppmärksamhet under hashtagen #pappasparlor och under kvällens nördcafé kommer man inte bara att få höra Johan berätta om sitt nörderi utan även att testa på att skapa egna konstverk på plats.

Välkomna på nördcafé kl 18.00 på Hagdahls! Ta en fika eller en öl, lyssna och njut.

Josefin Flygare Welander

Rugby på rullskridskor


23 april 18:00 på Hagdahls kök

Föreställ dig den tuffaste kontaktsporten du kan tänka dig. Sätt sen på dig ett på rullskridskor. Nu har du hittat Josefin Flygare Welanders nörderi; Roller Derby.

GoRullaz är Linköpings nya gäng av tuffa tjejer. Det är en hård sport som inte så många känner till. Vem tycker egentligen att en kontaktsport på rullskridskor är en bra idé? Många visar det sig, den växer snabbt och Josefin fastnade direkt. Under kvällens nördcafé berättar hon mer om den spännande sporten, en sport för alla som definierar sig som kvinnor kan medverka i, och varför hon föll för just Roller Derby.

Välkomna på nördcafé på Hagdahls kl 18.00, ta en fika eller en öl- lyssna och njut av nörderi.