Nördcafé

Nördcafé 31/10: Rymdgeek på nördfik
Cornelia Ekvall är en stolt rymdnörd. Sommaren 2016 grundade hon med vänner Astronomisk Ungdoms lokalförening LUNA i Linköping, och som gymnasiearbete har hon byggt Östergötlands första mätstation i Sveriges nätverk av meteorkameror. Kom och lyssna på hennes berättelse om vårt fascinerande universum!

Tid: 28/10 kl.18.00
Plats: Hagdahls kök
Kostnad: Fri entré

 

Nördcafé 28/11: Svårslagen svampexpert

Ägnar du hösten åt svampjakt med varierat resultat? Föredrar du kantareller eller älskar du att hitta de allra ovanligaste sorterna och syna dem när du kommer hem med uppslagsböcker och internetguider? Eller håller du dig kanske till mataffärernas utbud? Oavsett vilket så är du varmt välkommen att besöka vårt Nördcafé när svampexperten Ulla Hodges besöker oss och berättar om sin stora passion – svamp!

Tid: 28/10 kl.18.00
Plats: Hagdahls kök
Kostnad: Fri entré

Nördcafé är en självklar mötesplats för alla nördar, och ett givet forum för utbyte av kunskap och erfarenheter. Alla är välkomna att fika, lyssna och ställa frågor. Vi håller till i museets restaurang Hagdahls, som erbjuder matiga smörgåsar, fika, öl & vin för den som är sugen. Fri entré!

Nördcafé arrangeras av Datamuseet och Östergötlands museum i samarbete med Tekniska museet och Folkuniversitetet. Därför är ämnet inte alltid datorrelaterat.

 

Tidigare nördcaféer »