Nördcafé, Skeppet som sjönk


26 februari 18:00 på

Nathalie Erlandsson är Titanicnörd.

Fascinationen över det förlista underverket har Nathalie haft med sig sedan barnsben sedan hon såg den kända filmatiseringen. ”Jag minns att jag blundade under större delen av filmen då jag tyckte den var så hemsk”, berättar hon. ”I början var jag mest intresserad av kärlekshistorien, kan tänka mig att dem flesta yngre tjejer som såg Leonardo DiCaprio blev lite småkära. När jag kopplade att det hade hänt på riktigt blev jag riktigt nyfiken. Jag ville veta exakt vad som hade hänt, och varför. Ju mer jag läste desto mer ville jag veta.   Det var så allt började”.

Nathalie berättar på kvällens nördcafé om vad som egentligen hände, varför det var en sådan viktig händelse och om drömresan till vraket.

Välkomna till Nördcafé på Hagdahls, ta en fika eller en öl, lyssna och njut.

Nördcafé, Pappas pärlor


19 mars 18:00 på

Johan Karlgren är pärlplattenörd. Han säger; ”Pixelart är ingenting nytt i världen, men för mig började det för 3 år sedan. Jag och min dotter Zelda spelade tv-spelet IceHockey till Nintendo 8-bit. Hon pärlade de tre gubbarna som är med och efter det spann det bara på”.

Världens mest berömde rörmokare, Super Mario, är ett återkommande motiv i Johans skapande.

”Om man har spelat data- och tv-spel som barn känner man igen figurerna. Som konstnär kan man tolka andras verk med en egen touch.” Johans skapelser har fått stor uppmärksamhet under hashtagen #pappasparlor och under kvällens nördcafé kommer man inte bara att få höra Johan berätta om sitt nörderi utan även att testa på att skapa egna konstverk på plats.

Välkomna på nördcafé kl 18.00 på Hagdahls! Ta en fika eller en öl, lyssna och njut.

Nördcafé; Rugby på rullskridskor


23 april 18:00 på

Föreställ dig den tuffaste kontaktsporten du kan tänka dig. Sätt sen på dig ett på rullskridskor. Nu har du hittat Josefin Flygare Welanders nörderi; Roller Derby.

GoRullaz är Linköpings nya gäng av tuffa tjejer. Det är en hård sport som inte så många känner till. Vem tycker egentligen att en kontaktsport på rullskridskor är en bra idé? Många visar det sig, den växer snabbt och Josefin fastnade direkt. Under kvällens nördcafé berättar hon mer om den spännande sporten, en sport för alla som definierar sig som kvinnor kan medverka i, och varför hon föll för just Roller Derby.

Välkomna på nördcafé på Hagdahls kl 18.00, ta en fika eller en öl- lyssna och njut av nörderi.