Nördcafé är en självklar mötesplats för alla nördar, och ett givet forum för utbyte av kunskap och erfarenheter. Alla är välkomna att fika, lyssna och ställa frågor. Vi håller till i museets restaurang Hagdahls, som erbjuder matiga smörgåsar, fika, öl & vin för den som är sugen. Fri entré!

Nördcafé arrangeras av Datamuseet och Östergötlands museum i samarbete med Tekniska museet och Folkuniversitetet. Därför är ämnet inte alltid datorrelaterat.Anna Westerling

Lajv med inspiration av Downton Abbey & Harry Potter


3 mars 2016 18:00 på Hagdahls kök

Anna Westerling är nörden som tagit sitt lajvande till en extra hög nivå. Tillsammans med ett antal andra lajvare har hon levt brittiskt herrskapsliv samt som trollkarl i olika slott i Polen med inspiration av såväl tv-serien Downton Abbey som Harry Potters skola Hogwarts. Nu berättar hon hur det går till och vad man upplever i andra magiska världar.

Nu kommer hon till Nördcafé för att berätta om sin passion för levande berättelser. Kom och fika, eller varför inte ta med kollegorna på en annorlunda after work?

Fri entré och öppet för alla. Evenemanget genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Fredrika Ahlström

Grekiska gudar


7 april 2016 18:00 på Hagdahls kök

Fredrika Ahlström är nörden som snöat in totalt på grekisk mytologi. Hon kommer till Nördcafé för att dela med sig av allt hon kan om grekiska gudar och myter.

Fri entré och öppet för alla. Passa på att köpa en fika eller varför inte ta med kollegorna på en annorlunda after work?

Evenemanget genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Fredrik Åslund

En glassig vegan


12 maj 2016 18:00 på Hagdahls kök

Fredrik Åslund är nörden som skrivit en bok om hur man bäst gör vegansk glass. Han har varit vegan i många år och brinner för grön matlagning (och glassmakeri). Nu kommer han till Nördcafé för att berätta om sin passion. Kom förbi på en fika, eller varför inte ta med kollegorna på en annorlunda after work?

Fri entré och öppet för alla. Evenemanget genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.